Vandringar

Här hittar du de vandringar vi erbjuder tillsammans med en kort beskrivning. Klicka på någon vandring som verkar intressant för mer information och bokningsmöjligheter.

Välkomna på stadsvandring!

Ni väl om att vi kör stadsvandringar varje helg på olika tema – alltifrån mat, vin och öl till historiska vandringar!   stadsvandring, vin, öl, historia

1 comment

Vin till Stockholm!

En av de äldsta produkterna som importerades till Stockholm var vin. Det fanns tre olika sorter av vin i Stockholm – lethvinet, rhenvinet (som kom kring 1500-talet) och bastardvinet som fanns redan på 1200-talets slut. 1270 finns den första noteringen om import av vin till Stockholm! Detta vin kom från Spanien!   vin, Stockholm, stadsvandring, […]

0 comments
Bakning och resultat

Kak- och bakvandringar

Följ med på kakvandringar i Gamla stan till två caféer med anor från medeltiden där du erbjuds kaffe/thé och ett flertal bakverk. Där får du höra trevliga, underhållande och intressanta historier om både kaffets historia samt om de besökta platserna.

2 comments
Rustikt serverad mat

Matvandringar

Kliv in i värmen i hjärtat av Gamla Stan och lyssna på matens intressanta historia samtidigt som du får äta förrätt, varmrätt och desert. Dryck ingår i varje måltid. Du får följa med till tre olika ställen och lära dig nya saker så som varför vi har Pannkakstorsdag i Sverige och varför den svenska husmanskosten ser ut som den gör.

0 comments
wine cheering

Vinvandring

Ta en tur tillbaka till medeltidens Stockholm och besök platser där historiska händelser utspelat sig. Du lär dig mer om Stockholms förflutna samtidigt som du får smaka på 7 olika sorters öl och vin! Vår guide berättar om dryckernas ursprung.

0 comments
Pub interior

Pubvandring

Ta en pubvandring tillbaka till medeltiden, besök platserna där historiska händelser ägt rum och lär dig mer om Stockholms förflutna. Stig emellanåt in i värmen på 2 olika pubar och smaka på hela 7 olika sorters öl!

0 comments